Angelospriset till DRÖM VIDARE vid världspremiären i Göteborg

Angelospriset är Svenska kyrkans filmpris med en prissumma på 50 000 kronor. Nominerade är de svenska långfilmer som har premiär på Göteborg Film Festival 2017.

Motiveringen lyder: För den trovärdiga skildringen av en ung kvinnas kamp att finna sin identitet och att orka vara den trogen. Regissören Rojda Sekersöz långfilmsdebut imponerar i skildringen av vänskapsrelationer på gott och ont och visionen av att det aldrig är för sent att börja på nytt. 

I juryn satt Mikael Ringlander, juryns ordförande, präst och projektledare Se Människan, Kultursamverkan, Göteborgs stift, Roland Hedlund, SVT producent/projektledare, Caroline Krook, biskop emerita i Svenska kyrkan, ordförande Sigtunastiftelsen.

Priset delades ut av biskop Caroline Krook.

Dröm Vidare har chans att vinna en Dragon Award Best Nordic Film med en prissumma på en miljon kronor.

Dröm Vidare har biopremiär över hela Sverige den 17 mars 2017.

 

Om DRÖM VIDARE (nominerad Dragon Award Best Nordic Film)

Mirja måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. Dröm vidare är en coming of age historia om vuxna kvinnor, en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass.

Dröm vidare är regisserad av långfilmsdebuterande Rojda Sekersöz, efter ett originalmanus av Johanna Emanuelsson, och handlar om Mirja som måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. Den är är en coming of age historia om vuxna kvinnor, en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass. I rollerna syns Evin Ahmad (Ett öga rött, Blå ögon, I nöd eller lust), Gizem Erdogan (Svenskjävel), Malin Persson (Den allvarsamma leken, Juicebaren, Midnattssol), Anna Bjelkerud (Guldbaggebelönad för Hotell), Outi Mäenpää (Guldbaggebelönad för Svinalängorna) och debuterande Segen Tesfai. För filmfotot står Gabriel Mkrttchian (Siv sover vilse, Boys, Pleasure).

Dröm vidare är producerad av Agneta Fagerström Olsson och Annika Hellström på 2afilm i samarbete med Filmpool Nord och Apricot Stone.