Priset CINEMAGIKER delas ut i år igen!

Förra årets succé Cinemagiker-priset delas ut i år igen – I samarbete med produktionsbolaget Apricot Stone & Light in a Room.

Förra årets vinnare av priset – Cinemagiker

Jussi Kargas vann priset Cinemagiker på 2013 års Sveriges kortfilmfestival. Priset var utdelat i samarbete med produktionsbolaget Apricot Stone som gick in i filmen som medproducent med teknik värt 30 000 kronor och mentorskap under processen i skapande av en ny kortfilm.

-”Jag fick bra stöd från produktionsbolaget”, berättar Jussi. ”Att ha någon att komma till när man stöter på gropar är jättebra!”.


En film om att ta beslut var närmare hjärtat.

jussi_02

Filmen ”Zara” är 13 minuter lång och handlar om en tjej som har svårt att ta beslut. ”Man får följa henne på en spirituell färd, kan man säga, berättar Jussi. Men jag vill nog inte avslöja för mycket.”

Efter ett möte med Apricot Stone i april 2013 började manusarbetet och Jussi fick helt fria tyglar att göra som han tyckte med resurserna i vinstpriset. ”Först tänkte jag att manuset skulle handla om drömmar, men senare i manusprocessen tog jag beslutet att ändra till att göra en film om att ta beslut. Det var närmare hjärtat att prata om beslut.”

Att vinna Cinemagiker priset gav Jussi och de vänner han brukar filma med en första chans att jobba med film med lite större medel. ”Det gav hela filmen och historien ett annat liv än tidigare filmer, Ett steg upp i kvalitet”.

Råd till nästa vinnare:

”Det är viktigt att börja på en gång och låt manusarbetet ta tid. I efterhand hade det nog varit bättre att välja färre inspelningsdagar och färre locations”. Medger Jussi. ”Men det blir så när man har fria tyglar och kan balla ur hur mycket man vill. Det var världens lyx.”

Vad händer nu?

Filmen ska visas på Sveriges Korfilmfestival i Mars. Den ska skickas till andra festivaler i Sverige och utomlands. Jag går också i tankarna för nästa kortfilmsprojekt.